Την ώρα που το λεκανοπέδιο δοκιμαζόταν από τα πύρινα μέτωπα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής μετέβη στην αίθουσα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όπου είχε την πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς επικρατεί στο μέτωπο των πυρκαγιών.
Αμέσως επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ ζητώντας τους να ανοίξουν τις προκειμένου να υποδεχτούν κατοίκους των περιοχών όπου μαίνονταν οι φωτιές και δεν είχαν πού να πάνε εκείνες τις κρίσιμες ώρες.
Η κίνησή του αποδείχτηκε καίριας σημασίας, καθώς όπως αναφέρει η “Political” πολύ σύντομα με πούλμαν μεταφέρθηκαν μεταξύ άλλων προληπτικά στους κλιματιζόμενους κλειστούς χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου 319 παιδιά από τις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας) που εκκενώθηκαν συντεταγμένα.
Από εκεί τα παρέλαβαν οι γονείς τους, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να μπουν στη διαδικασία να μεταβούν αλλόφρονες και ανήσυχοι για την τύχη των παιδιών τους στον Διόνυσο, όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις. Οι χώροι του ΟΑΚΑ έμειναν ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με μέριμνα της περιφέρειας για όποιον πολίτη αναζητούσε ένα ασφαλές μέρος να περάσει το βράδυ μέχρι να σβήσει πλήρως η φωτιά.