Για τα στημένα προβοκάτσια μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1»«Όπως είναι αδιανόητο να μπουν με τη βία στρατιώτες στο Πεντάγωνο ή αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ, ομοίως είναι αδιανόητο να εισβάλλουν μειοψηφίες κάποιων εποχικών πυροσβεστών στο Κέντρο επιχειρήσεων, στο ΕΣΚΕΔIΚ, και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Στα οργανωμένα κράτη και στις οργανωμένες πολιτείες δεν μπορεί αυτό να είναι ανεκτό» ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτοί οι λίγοι θεωρώ ότι προβόκαραν τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες που έκαναν τη δουλειά τους, και κατέβαλαν προσπάθεια με μετρήσιμα αποτελέσματα όλο το καλοκαίρι μαζί με τους εθελοντές, μαζί με τους δασοκομάντος και τους μόνιμους». Πρόσθεσε, δε, ότι σε αυτή τη βάση θα γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους των εποχικών πυροσβεστών το πρωί της Τετάρτης, σημειώνοντας ότι εξαρχής είχε δεσμευθεί ότι μόλις λήξει η αντιπυρική θα πραγματοποιήσει συναντήσεις μαζί τους, πριν ληφθούν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.
«Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα, αυτοί που φωνάζουν και μας εγκαλούν, εννοώ για τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσαν διαλυμένη την Πυροσβεστική» είπε ο κ. Κικίλιας και μίλησε για «παραλογισμό και μικροπολιτική εκμετάλλευση», επισημαίνοντας: «εγώ θεωρώ ότι είναι πολιτική ξεδιαντροπιά αυτό. Έχεις φτιάξει νόμο το 2019, με αυτόν τον νόμο τους προσέλαβες ως εποχικούς, και κατακρίνεις τους επόμενους γιατί εφαρμόζουν αυτό το νόμο, τον οποίο εσύ έφτιαξες και τους προσέλαβες. Γιατί δεν τους προσλάμβανες ως μόνιμους τότε;».
Στη συνέχεια τόνισε: «Εμείς αυτό που κάναμε, είναι από το pool των 2500 εποχικών πυροσβεστών, να προσλάβουμε τους 1500 ως δασοκομάντος επταετείς, δηλαδή μόνιμους.
Δηλαδή με αυξημένη μοριοδότηση και με κριτήρια τα αθλήματα και το όριο ηλικίας των 35 ετών, από τους 2500 αρχικούς εποχικούς πυροσβέστες του 2019 εμείς πήραμε και φτιάξαμε 16 μονάδες δασοκομάντος, αερομεταφερόμενες, νέα παιδιά εκπαιδευμένα άρτια, εξαιρετικά που κάνουν πάρα-πάρα πολύ καλή δουλειά».
Τέλος, αναφορικά με τις προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ο Υπουργός δήλωσε: «το 2019 η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρέλαβε το Πυροσβεστικό Σώμα με 13100 μόνιμους πυροσβέστες. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στους 14900 πυροσβέστες και με τις προσλήψεις του 2025 θα πάμε σχεδόν στους 15500. Συν τους 2500 εποχικούς που θα πάρουμε ξανά το καλοκαίρι, θα έχουμε 18000 πυροσβέστες στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, που είναι πιο πολλοί από ότι είχε ποτέ στην ιστορία του το Πυροσβεστικό Σώμα».