Είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας αλλά η εθνική μας χειρονομία, είναι αυτή που σε όλη την ταινία κλέβει την παράσταση. Ο λόγος για την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» που γυρίστηκε σε άλλο σημείο από αυτό που οι πιστεύουμε.
Αρκετοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να βρουν πού έγιναν τα γυρίσματα. Και βέβαια οι πιο πολλοί πόνταραν ότι ο Άγριλος ήταν ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Κι όμως, όχι, αυτό δεν ισχύει. Για την ακρίβεια, γυρίστηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ομόνοια και για την ακρίβεια στην Παλλήνη.
Όχι όμως οπουδήποτε στην Παλλήνη που έτσι κι αλλιώς τότε έμοιαζε και λίγο με χωριό. Γυρίστηκε σε ένα οινοποιείο, ιδιοκτησίας του Ανδρέα Καμπά! Το πολύ μακρινό 1878 είχε αγοράσει εκεί μια έκταση 5.000 στρεμμάτων από την Πουλχερία Αργυροπούλου. Μετέτρεψε τα βοσκοτόπια και τα αγροτεμάχια σε αμπελώνες και άρχισε να παράγει κρασί. Το γνωστό σε όλους μας κρασί των Μεσογείων, αλλά και το δικό του κονιάκ Καμπά. Μάλιστα την εποχή της ακμής του πραγματοποιούσε εξαγωγές σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική!
Αγόρασε ειδικό μηχάνημα απόσταξης και κάποτε έφτασε στο σημείο να εφοδιάζει την ελληνική Βασιλική οικογένεια αλλά και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ωστόσο αυτές οι εποχές κάποια στιγμή πέρασαν και η έκταση έφτασε στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας, χρόνια μετά το θάνατο του Καμπά.
Πολλά χρόνια αργότερα επέστρεψε στα χέρια παραγωγού οίνου. Συγκεκριμένα στην οικογένεια Μπουτάρη, πριν ακολουθήσουν νέα τραπεζικά «επεισόδια», με απαλλοτριώσεις και εκποιήσεις.
Πάντως, το «Υπάρχει και φιλότιμο» δεν είναι μόνη που γυρίστηκε εκεί. Την δεκαετία του 1970 άλλες δύο φορές χρησιμοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο. Η πρώτη ήταν το 1973 για το φιλμ «Ο Τσαρλατάνος». Η δεύτερη, το 1975 στην ταινία «Ο Τρομοκράτης».