Ο βουλευτής Φθιώτιδας ξεκαθάρισε πως δεν είναι το πρώτο του
μέλημα να πάει σε άλλον φορέα
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» βρέθηκε ο Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος μίλησε για την ανεξαρτοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμμαχία.
Συγκεκριμένα τόνισε πως:
«Έφυγα γιατί δεν μπορούσα ούτε να υποκρίνομαι ούτε να συναινέσω σε όλα αυτά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δεν είναι οι τρεις, τέσσερις βουλευτές που έχουν φύγει ή ενδεχομένως θα φύγουν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι όλος ο κόσμος, τα μέλη, οι γραμματείς των οργανώσεων, απλά μέλη που κατά χιλιάδες το προηγούμενο διάστημα αποχώρησαν. Δεν έπαθαν μια μαζική, ομαδική παράκρουση. Προφανώς όλα αυτά τα οποία δεν έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες αλλά έγιναν σε live μετάδοση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναφέρομαι και στα γεγονότα του Συνεδρίου και στις αντιδημοκρατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις αλλά και σε όλη την κατάσταση που επικράτησε τους τελευταίους μήνες όπου προτιμήθηκε και εξυπηρετήθηκε μια λογική εσωτερικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και όχι να υπηρετήσουμε την κοινωνία»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε μόνο εσωστρέφεια»
Ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε μόνο εσωστρέφεια και χανόταν η αντιπολιτευτική δουλειά που κάνανε, Μάλιστα είπε πως «το μόνο που έκαναν ήταν να βάλλουν κατά του προέδρου, κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τσακωμοί. Αυτό δεν ήταν εικόνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι ασέβεια προς την κοινωνία».
Παράλληλα ο Γιάννης Σαρακιώτης σημείωσε:
«Υπήρξαν τοποθετήσεις στελεχών και πριν το Συνέδριο που δυναμίτιζαν όλη την κατάσταση. Εγώ ούτε συναίνεσα σε αυτό και σε καμία περίπτωση δεν σιώπησα. Εγώ σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου μιλούσα για τήρηση των διαδικασιών των δημοκρατικών, χωρίς αποκλεισμούς. Ήταν δεδομένο ότι αν εκτραχυνόταν η κατάσταση, όπως και εκτραχύνθηκε, θα είχαμε τις συνέπειες που βιώνουμε σήμερα, τις αποχωρήσεις, τη δημοσκοπική κατάρρευση. Δεν περίμενα να αντικρίσω αυτές τις εικόνες, με διέψευσε η πραγματικότητα. Μετέχω στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εκλέγομαι βουλευτής περί τα 10 χρόνια. Δεν είναι το πρώτο μου μέλημα να πάω σε κάποιον άλλον φορέα. Εγώ έχω τιμήσει τα 10 χρόνια και έχω προσφέρει με αυτές τις λίγες δυνάμεις που είχα τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση που έλαβα. Δεν είναι πρώτιστο μέλημά μου να κοιτάξω αριστερά, δεξιά ή ευθεία για να βρω έναν άλλον φορέα να στεγαστώ. Η επόμενη ημέρα θα έχει συνέχιση της ενασχόλησης με τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Οφείλω να ανασυγκροτηθώ, ήταν πολύ δύσκολη η προηγούμενη περίοδος. Θα εστιάσω μόνο στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα»
Σχετικά με ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής απάντησε «θεωρώ όποτε θέλει να μιλήσει, θα μιλήσει».