Pροσπαθούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους υιοθετώντας το προφίλ του Αμερικανού προέδρου
Μετά το παγκόσμιο ηλεκτροσόκ που προκάλεσε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συνακόλουθη ήττα της woke κουλτούρας, πολλοί εντός της Ελλάδας, βλέποντας το πολιτικό ρεύμα και το αποτύπωμα του νέου πλανητάρχη, έσπευσαν να υιοθετήσουν την ατζέντα και τον λόγο του. Άλλοι αντέγραψαν ακόμη και τις κινήσεις του, θεωρώντας πως απευθύνονται στο ίδιο πολιτικό κοινό.
Σύμφωνα με πολλούς εκλογικούς αναλυτές, η πολιτική δεξαμενή ψηφοφόρων από τη Δεξιά προς την άκρα Δεξιά είναι ένα ποσοστό της τάξης του 20% του εκλογικού σώματος, το οποίο μετακινείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Από αυτήν τη δεξαμενή ψηφοφόρων πολλοί εγχώριοι πολιτικοί -επενδύοντας στον τακτικισμό που έχει επιλέξει ο Τραμπ με τον δηκτικό του λόγο που προκαλεί το κοινό αίσθημα του μέσου Αμερικανού ψηφοφόρουεπιθυμούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και να εκμεταλλευτούν το κύμα που σάρωσε τα πάντα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Επί της ουσίας, πάνω στον ακραίο λόγο του Τραμπ επιχειρείται ένα εγχώριο πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ Ελληνικής Λύσης και Φωνής Λογικής.
Λατινοπούλου: «Επιτέλους εκφραζόμαστε»
Πρώτη και κύρια -υποτιθέμενη- υπηρέτρια του προτύπου Τραμπ επιχείρησε να εμφανιστεί η πρόεδρος της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ζήτησε από την εκπομπή όπου φιλοξενήθηκε να βάλουν το τραγούδι «YMCA», το αγαπημένο προεκλογικά για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.
«Νέα εποχή, νέα μέρα, επιτέλους εκφραζόμαστε», είπε τότε κλείνοντας το μάτι στο συγκεκριμένο εγχώριο ακροατήριο και συμπλήρωσε λέγοντας: «Επιτέλους ψήφισαν στην Αμερική τη λογική, τα αυτονόητα, αυτά τα οποία τόσα χρόνια καταπιέζονταν. Η λογική νίκησε την παράνοια, το φως νίκησε το σκοτάδι»
Η ίδια μάλιστα ταξίδεψε στις ΗΠΑ, ενώ φέρεται να επικοινώνησε και με τη νέα πρέσβειρα στη χώρα μας Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, διαρρέοντας τις συγκεκριμένες ενέργειες. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την εκλογή Τραμπ σε γραπτή της δήλωση ανέφερε πως
«Η επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της παρακμής
και της woke ιδεολογίας που απειλεί τον δυτικό πολιτισμό. Η ιστορική του ομιλία επιβεβαίωσε πως η Αμερική επιστρέφει στις ρίζες της και στις αξίες που τη μεγαλούργησαν. Έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να αποκαταστήσει όλες τις αξίες του δυτικού πολιτισμού σε έναν κόσμο που έχει χάσει τον προσανατολισμό του, βυθισμένο στην πολιτική ορθότητα και τον μηδενισμό. Οι ηγέτες των Βρυξελλών πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως η προστασία των συνόρων και των εθνικών ταυτοτήτων δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση και να ακολουθήσουν τον δρόμο που έδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη ώρα που ανέλαβε καθήκοντα»Βελόπουλος: «Τέρμα η πράσινη απάτη»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται εδώ και χρόνια ως ο κύριος εκφραστής ρωσικών θέσεων, έχοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότυπο, επέλεξε και εκείνος να εκμεταλλευτεί τον πολιτικό σεισμό που προκλήθηκε από τη νέα εκλογή Τραμπ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών.
Είναι ενδεικτικό πως στις 8 Ιανουαρίου με επιστολή του στον τότε πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Βελόπουλος ζήτησε να έρθει ο… Ίλον Μασκ στην Ελλάδα για να μιλήσει στη Βουλή, καθώς, όπως είπε, «ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας για την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και της ελεύθερης διάδοσης ιδεών».
Με αυτό τον τρόπο έδειξε πως αποφάσισε να μετακινηθεί από τη ρωσόφιλη δεξαμενή προς τον δυτικό ηγέτη, μπαίνοντας – άτυπα έστω- σε πολιτικό ανταγωνισμό με την Αφροδίτη Λατινοπούλου. Σε ομιλία του στη Βουλή στα τέλη Ιανουαρίου υποστήριξε πως συμφωνεί σε πολλά με αυτά που λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως «τέρμα η λαθρομετανάστευση, τέρμα οι τρομοκράτες, τέρμα τα καρτέλ των λαθροδιακινητών, τέρμα τα καρτέλ ναρκωτικών, τέρμα η λογοκρισία, θανατική ποινή στους παιδοβιαστές, τέρμα η πράσινη απάτη, τέρμα η woke ατζέντα. Υπάρχουν δύο φύλα: αρσενικό και θηλυκό… Εμείς αυτά λέγαμε, αυτά λέμε και αυτά θα κάνουμε ως Ελληνική Λύση».
Τι τους χωρίζει
Ελληνική Λύση και Φωνή Λογικής μπορεί να έχουν κοινή ιδεολογική βάση, όμως τους χωρίζουν αρκετά σε πολλά επίπεδα. Είναι γεγονός πως η Αφροδίτη Λατινοπούλου και ο Κυριάκος Βελόπουλος έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να τον έχει κατηγορήσει πως εκμεταλλεύεται τη θρησκευτική πίστη.
Μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Φωνής Λογικής είπε στο Action 24 ότι«ο Βελόπουλος είναι ο κλασικός ξερόλας μπάρμπας. Ανά 10 λεπτά αλλάζει ιδιότητα. Είναι δικαστής, ανακριτής, πραγματογνώμονας, μετεωρολόγος και σεισμολόγος», τόνισε. Η κυρία Λατινοπούλου είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «ξέρει πού είναι η χαμένη Ατλαντίδα, ουλά επιστολές του Ιησού, κηραλοιφές και οδοντόκρεμες».
Επί της ουσίας, με αυτές τις δηλώσεις επιβεβαίωσε πως επιδιώκει να διατηρήσει τον πολιτικό της λόγο μακριά από τις ακρότητες των πολιτικών διαγγελμάτων Βελόπουλουεντός και εκτός Βουλής. Και οι δύο πάντως πολλές φορές πατάνε πάνω στο λαϊκό αίσθημα και επενδύουν σε συναισθήματα όπως η οργή και ο φόβος για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και άνοδο των ποσοστών τους