«Πειραγμένοι» πάνω από τους μισούς μετρητές που έχει εγκατεστημένους στα εστιατόρια της
Φαίνεται τελικά ότι τα μπέργκερ είναι πολύ ενεργοβόρα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι γνωστή, πολύ γνωστή (μιλάμε για πάρα πολύ γνωστή) εταιρεία με πολλά μπιφτέκια και… καλούδια έκλεβε ρεύμα και μάλιστα συστηματικά.
Τέτοια απάτη, όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Political» είχαμε να δούμε από την ταινία «The goodthief» με τον Νικ Νόλτε!
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο ΔΕΔΔΗΕ, η συγκεκριμένη επιχείρηση, βρέθηκε διαπιστωμένα να κλέβει ρεύμα σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%. Δηλαδή, πάνω από τους μισούς μετρητές που έχει εγκατεστημένους στα εστιατόρια της και έλεγξε ο ΔΕΔΔΗΕ έχουν κάποιου είδους παρακάμψεις που επέτρεπαν κατανάλωση ρεύματος… τζάμπα. Μιλάμε για «αγιογδύτες» κανονικούς.
Δεν φτάνει που έχουν βγάλει έναν σκασμό λεφτά με τα junkfood που πουλάνε τόσα χρόνια στην Ελλάδα, έκλεβαν και το ρεύμα. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να αντικατασταθούν όλοι αυτοί οι μετρητές και να μπουν μετρητές νέας τεχνολογίας (έξυπνοι μετρητές) που επιτρέπουν την άμεση ανίχνευση παραβάσεων.
Αυτό που ελέγχεται τώρα είναι αν η απόφαση είχε προέλθει από την κεντρική διοίκηση της «μαμάς εταιρείας» ή ήταν απόφαση των franchisee της.