Η ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΚΟ της ΝΔ
Με μια αιχμηρή τοποθέτηση, ο Θάνος Πλεύρης εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον νέο υφυπουργό Ενέργειας, Νίκο Τσάφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προηγουμένως ασκήσει κριτική στον Τσάφο για μια ανάρτησή του το 2020 σχετικά με τα Κατεχόμενα, γεγονός που τον οδήγησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις.
Ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ανάρτηση «προσβλητική», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, παρότι οι εξηγήσεις του υφυπουργού κρίθηκαν ικανοποιητικές, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και η ειλικρίνειά τους.
Η αναφορά στα κατεχόμενα ως δήθεν «τουρκική δημοκρατία βορείου Κύπρου» είναι προσβλητική για την Πατρίδα μας, τον ελληνισμό, τους νεκρούς μας και τους αγνοούμενους και μας πληγώνει. Οι εξηγήσεις που κρίθηκαν επαρκείς ως καλοπροαίρετος εύχομαι να είναι και ειλικρινείς.
— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) March 17, 2025