Ανέφερε ότι η αντιμετώπιση που έχει κάποιος στη δημόσια σφαίρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες
Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Μαρίας Σολωμού για τους άνδρες άνω των 50, η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε στην εκπομπή της ότι, αν είχε εκφράσει εκείνη παρόμοιες απόψεις, θα είχε δεχθεί πολύ σφοδρότερη κριτική. Η παρουσιάστρια του «Super Κατερίνα» μίλησε για το πώς διαμορφώνεται η δημόσια κριτική, αφήνοντας υπονοούμενα περί επιλεκτικής στάσης απέναντι σε δημόσια πρόσωπα του θεάματος.
«Αν τα είχα πει εγώ αυτά που είπε η Μαρία Σολωμού, τι θα είχε γίνει; Θα ήμουν νομίζω τώρα κάπου στο Σύνταγμα στην πυρά και θα με καίγατε.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο εύκολο να τους υποστηρίξουν οι φίλοι τους, οι δικοί τους, και καλά κάνουν, και κάποιοι άλλοι που είναι πιο εύκολο να τους “χτυπάνε”. Δεν πειράζει, μας αρέσει να μας χτυπάνε, δεν πειράζει»
Η Κατερίνα Καινούργιου κατέληξε τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση που έχει κάποιος στη δημόσια σφαίρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ενώ επισήμανε πως «υπάρχει επιλεκτική αντιμετώπιση στην κριτική».