Συνολικά, η ποσότητα των ναρκωτικών που εντοπίστηκε ανέρχεται στα 131 κιλά
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ανακάλυψαν δύο νέες υποθέσεις μεταφοράς ναρκωτικών σε κοντέινερ με μπανάνες, τα οποία είχαν προέλευση το Εκουαδόρ και επρόκειτο να καταλήξουν στο λιμάνι του Πειραιά.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο 3ο Τελωνείο Πειραιά, μέσω της χρήσης αυτοκινούμενου συστήματος x-ray, ανιχνεύθηκε ύποπτη οργανική ουσία μέσα στα ψυκτικά μηχανήματα των εμπορευματοκιβωτίων.
Στην πρώτη περίπτωση, μετά από τον έλεγχο των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, Max και Kyberr, διενεργήθηκε λεπτομερής φυσική επιθεώρηση, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση 67 πακέτων κοκαΐνης, συνολικού βάρους 78 κιλών. Η εκτιμώμενη αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 3,51 εκατομμύρια ευρώ.
Αντίστοιχα, στη δεύτερη υπόθεση, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο των τελωνειακών υπαλλήλων και της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν 47 δέματα κοκαΐνης, βάρους 53 κιλών, με χρηματική αξία που υπολογίζεται στα 2,39 εκατομμύρια ευρώ.
Συνολικά, η ποσότητα των ναρκωτικών που εντοπίστηκε ανέρχεται στα 131 κιλά, με την αξία της να εκτιμάται στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για πιθανές διασυνδέσεις της υπόθεσης με άλλες αντίστοιχες, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την αποδόμηση διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.