Η Πλεύση Ελευθερίας στρογγυλοκάθισε ετη 2η θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προσπεράσει το ΚΚΕ και ο Αλέξης Τσίπρας κινείται… περίεργα
Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα, αποκάλεσε «κραυγαλέα» και «ασυνάρτητη» την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία όπως είχε δηλώσει και πρόσφατα, ετοιμάζει τα συνολάκια της για… πρωθυπουργός.
Ωστόσο κι άλλοι την σχολίασαν, με τον Σωκράτη Φάμελλο να λέει πως «Την υπηρετεί με ζηλευτή συνέπεια το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το σύστημα εξουσίας», ενώ ο Παύλος Πολάκης σημείωσε πως «δεν έχω ακούσει κάποια πρόταση διακυβέρνησης από εκείνη».
Κι αν μέχρι πρόσφατα η πρόεδρος της Πλεύσης ήταν εκείνη που επιτίθετο στονΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου εκείνη πουεπέλεγε την… αδιαφορία, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. Είναι το αυτί της Ζωής Κωνσταντοπούλου που πλέον δεν «ιδρώνει» από τις συγκεκριμένες επιθέσεις και οι ΣΥΡΙΖΑίοι ιδιαίτερα… ευαίσθητοι στο άκουσμα του ονόματός της. Η εξήγηση δεν είναι περίπλοκη.
Οι δημοσκοπήσεις που έδωσαν… θάρρος!
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου «καπαρώνει» τη 2η θέση, την ώρα που για τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει μακρινό ακόμα και το προσπέρασμα του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της GPO, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταγράφεται δεύτερο με 13,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ έκτο με 5,7% και τη Νέα Αριστερά δέκατη με 1,9%. Αυτό σημαίνει πως ούτε αθροιστικά δεν μπορούν να προσεγγίσουν το ποσοστό του προσωποκεντρικού κόμματος της πρώην προέδρου της Βουλής.
Η ίδια αυτή μέτρηση καταγράφει και τις μετριότατες επιδόσεις του Αλέξη Τσίπρα,
τον οποίο οι ερωτηθέντες… συμβουλεύουν πλειοψηφικά να παραμείνει απλός βουλευτής, ενώ μόλις ένα 18,4% τον θέλει εκ νέου πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ένα 14,6% να ιδρύσει νέο κόμμα.
Στο βαρόμετρο της Public Issue, το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τη δεκαετία 2015 2025 είναι σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 5% στη σωστή. Στην ίδια μέτρηση, ο Σωκράτης Φάμελλος χάνει σε δημοτικότητα από όλους τους προκατόχους του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Στέφανου Κασσελάκη.
Double score για την Κωνσταντοπούλου και στη δημοσκόπηση της Interview, στην οποία το κόμμα της εμφανίζεται δεύτερο με 14,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι έκτος με 6,7% και η Νέα Αριστερά δωδέκατη με 2,2%. Η Πλεύση Ελευθερίας ξεπερνά ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά και στην ερώτηση «ποιο κόμμα διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα», καταγράφοντας 6,8% έναντι 6,1% του ΣΥΡΙΖΑ και 1,2% του κόμματος του Αλέξη Χαρίτση.
Ίδια, πάνω-κάτω, η εικόνα και στη μέτρηση της Real Polls, στην οποία η Πλεύση Ελευθερίας είναι δεύτερη με 12,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ έκτος με 4,6% ενώ η Νέα Αριστερά βρίσκεται σε επίπεδα… ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με 0,8%.